Keski-Pohjanmaan 70. maakuntaviesti
Sievi 2021
Varautumissuunnitelma
9.11.2020
VARAUTUMISSUUNNITELMA, COVID- 19
Ennaltaehkäisevät järjestelyt


Keski-Pohjanmaan maakuntaviesti 2021

päivitetty 8.12.2020

Keski-Pohjanmaan maakuntaviestiin ei saa tulla oireisena
Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset... Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan, jossa on muita henkilöitä samanaikaisesti paikalla, ei saa tulla, jos on lieviäkään sairastumiseen viittaavia oireita.


Yleisölle annetaan vahva suositus kasvomaskin käytöstä.


Osallistujia tiedotetaan asioista tapahtumailmoittelun yhteydessä.
Jos tapahtuman aikana selviää, että alueella on koronaan sairastunut henkilö, hänelle annetaan kasvomaksi ja ohjataan poistumaan tapahtumasta sekä olemaan välittömästi yhteydessä terveydenhoitohenkilökuntaan.

Käsiohjelma
Hygieniasuosituksille varataan käsiohjelmaan oma sivu. Käsi- ja yskimishygieniaohjeiden lisäksi sivulla muistutetaan turvaväleistä, kasvomaskin käyttösuosituksesta, tiedotetaan kilpailualueen käsidesien paikoista ja käsienpesupaikoista.

Kuulutus
Kenttäkuulutuksessa muistutetaan säännöllisesti turvavälien pitämisestä, kasvomaskisuosituksesta sekä käsi- ja yskimishygieniasta.

Lipunmyynti
Jonojen muodostumista pyritään välttämään perustamalla useita lipunmyyntipisteitä. Kaikilla lipunmyyntipisteillä on saatavilla käsidesiä ja vieraita muistutetaan opastekyltein turvaväleistä. Lipunmyyjillä on kasvomaskit heidän myydessä pääsylippuja. Myyjät huolehtivat käsihygieniastaan käyttämällä käsidesiä ja/tai hanskoja.

Ruokailu
Ruokailua ei järjestetä kisapaikalla.
Kilpailijoille ja huoltajille on ennakkomyynnissä eväspussi. Eväspussit pakataan valmiiksi joukkueittain ja joukkueenjohtajat voivat noutaa pussit kilpailupäivän aamuna kisakansliasta.
Lisäksi kilpailualueella on useita kioskeja, joista voi ostaa makkaraa, sämpylöitä, kahvia, teetä, mehua ja pullaa. Suositellaan korttimaksua. Kioskeilla huolehditaan hygieniasta ja turvaväleistä.

Katsomot
Katsomoita ja yleisölle varattuja alueita on useita, jotta yleisö voi huolehtia turvaväleistä. Turvavälien pitämisestä muistutetaan opastekyltein ja säännöllisesti kenttäkuulutuksessa.

Palkintojenjako
Palkintojenjako suoritetaan ulkona jalkapallokentällä. Tilaisuuden aikana ei kätellä, lisäksi palkintojen jakajat käyttävät kasvomaskia.
Määrävuosilautasten jako, kisakanslia/postitus? (päätetään myöhemmin)

Kioskit
Kilpailualueella on useita kioskeja, joista voi ostaa makkaraa, sämpylöitä, kahvia, teetä, mehua, makeisia ja pullaa. Suositellaan korttimaksua. Kioskeilla huolehditaan hygieniasta ja turvaväleistä.
Kioskeille kulku ohjataan nauhoilla, jotta asiakkaille voidaan turvata sujuva asiointi. Opastekyltein muistutetaan turvaväleistä. Myyntikojuille sijoitetaan käsidesiä ja myyjät käyttävät kasvomaskeja.


WC
Bajamajojen läheisyyteen varataan riittävästi käsidesiä, jotta yleisö voi pitää huolta hyvästä käsihygieniasta.
Huoltorakennuksen, Jussinpekan koulun ja monitoimihallin WC-tiloissa on käsienpesumahdollisuus.

Puhdistuspalvelut
WC-tilat siivotaan tapahtuman aikana säännöllisesti ja kosketuspinnat pyyhitään tunnin välein.

Lähtö
Lähdössä hiihtäjillä on noin metrin välit. Lähtölatuja on yhteensä kuusi.

Tuomarineuvoston kokous ja joukkueenjohtajien kokous
Kokoukset järjestetään Vääräjokisalissa ja suosittelemme kaikille kasvomaskien käyttöä. Tila on iso, joten siellä onnistuu myös turvavälien noudattaminen.
Jonojen välttämiseksi kokouskahvit järjestetään viereiseen luokkatilaan.
Kokoustilaan ja kahvitilaan varataan riittävästi käsidesiä.

Lehdistötila
Lehdistötilana toimii Jussinpekan koulun yle- luokka. Tila järjestellään niin, että työpisteiden välille saadaan riittävät turvavälit. Tilaan järjestetään käsidesiä.

VIP-tila
VIP-vieraiden alue järjestetään ulos VIP-katsomon läheisyyteen.